Bloeddrukmeter bovenarm

Er bevinden zich momenteel geen producten in deze categorie.

Een goede bloeddruk is belangrijk om hart- en vaatziekten te voorkomen. De bloeddruk is de kracht waarmee het bloed de slagaders in wordt gepompt. Hierbij ontstaat druk op de bloedvaten. Deze moet niet te hoog worden. Met een bovenarmbloeddrukmeter kun je eenvoudig zelf je bloeddruk meten. Afspraken bij de huisarts voor het meten zijn dus niet langer nodig. Dit neemt vaak veel tijd in beslag en je bloeddruk is door de spanning bij de huisarts ook hoger, terwijl je je bloeddruk ook eenvoudig thuis binnen een kwartier kunt meten.

Hoe werkt de bovenarmbloeddrukmeter?

De bovenarmbloeddrukmeter is erg eenvoudig in gebruik. Je hoeft slechts een manchet om je bovenarm te plaatsen. Door het gebruik van een bovenarmbloeddrukmeter kan precies op harthoogte gemeten worden. Een bovenarmbloeddrukmeter geeft een stabiel en betrouwbaar beeld van je  bloeddruk. Ook zijn ze niet gevoelig voor schokjes voor tijdens de meting, omdat je bovenarm relatief stil hangt. Hierdoor zul je betrouwbare meetresultaat verkrijgen.

Wanneer bloeddruk meten?

Je bloeddruk schommelt gedurende de dag. Bij inspanning, verandering van houding of sterke emoties kan je bloeddruk omhoog gaan. Om een goed beeld te krijgen van je gemiddelde waarden, is het erg belangrijk om je bloeddruk op verschillende tijden te meten. Wanneer je voor het eerst een gemiddelde wilt vaststellen, wordt het geadviseerd om gedurende vijf dagen twee metingen per dag te verrichten. De eerste meting kan het beste in de ochtend worden gedaan en de tweede meting in de avond.

Het is raadzaam om de volgende voorzorgsmaatregelen te nemen voor elke meting:

  • Drink voor de meting geen koffie en rook geen sigaretten
  • Vermijd extreme activiteiten, zoals sporten, werken of koud douchen
  • Verwijder knellende kleding
  • Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig
  • Leg een notitieblok en een pen klaar om de meting te kunnen noteren
Lees meer