Bloeddrukmeter pols

Er bevinden zich momenteel geen producten in deze categorie.

Weet jij hoe hoog jouw bloeddruk is? Een gezonde bloeddruk betekent een langer leven! Het is daarom raadzaam om je bloeddruk regel matig te meten. Met een polsbloeddrukmeter kun je eenvoudig zelf je bloeddruk meten. Je hoeft dus niet langer afspraken te maken bij de huisarts voor het meten van jouw bloeddruk. De bloeddruk is, door het witte-jassen-effect, bij de huisarts vaak hoger dan wanneer je zelf thuis je bloeddruk meet.

Hoe werkt de polsbloeddrukmeter?

De polsbloeddrukmeter bevestig je om je pols en is erg makkelijk in gebruik. Je hoeft je bovenkleding niet uit te trekken, maar slechts je mouw op te stropen. Door het kleine formaat past hij erg gemakkelijk in je tas. Wanneer je jouw bloeddruk vaker per dag wilt meten, is een polsbloeddrukmeter ideaal. Het is erg belangrijk dat je je pols ter hoogte van het hart brengt. Wanneer je dit niet doet krijg je namelijk geen betrouwbare meting.

Wanneer bloeddruk meten?

Het meten van je bloeddruk is slechts een momentopname. Je bloeddruk schommelt namelijk gedurende de hele dag. Bij bijvoorbeeld inspanning, verandering van houding of sterke emoties kan je bloeddruk omhoog gaan. Om een goed beeld te krijgen van je gemiddelde waarden, is het erg belangrijk om jouw bloeddruk op verschillende tijden te meten. Als je voor het eerst je gemiddelde bloeddruk wilt meten, wordt geadviseerd om gedurende vijf dagen twee metingen per dag te verrichten. De eerste meting kan het beste in de ochtend worden gedaan en de tweede meting in de avond.

Het is raadzaam om de volgende voorzorgsmaatregelen te nemen voor elke meting:

  • Drink voor de meting geen koffie en rook geen sigaretten
  • Vermijd extreme activiteiten, zoals sporten, werken of koud douchen
  • Verwijder knellende kleding
  • Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig
  • Leg een notitieblok en een pen klaar om de meting te kunnen noteren
Lees meer