Bloeddrukmeter pols

Er bevinden zich momenteel geen producten in deze categorie.

Weet u hoe hoog uw bloeddruk is? Een gezonde bloeddruk betekent een langer leven! Het is daarom raadzaam om uw bloeddruk regel matig te meten. Met een polsbloeddrukmeter kunt u eenvoudig zelf uw bloeddruk meten. U hoeft dus niet langer afspraken te maken bij de huisarts voor het meten van uw bloeddruk. De bloeddruk is, door het witte-jassen-effect, bij de huisarts vaak hoger dan wanneer u zelf thuis uw bloeddruk meet.

Hoe werkt de polsbloeddrukmeter?

De polsbloeddrukmeter bevestigt u om uw pols en is erg makkelijk in gebruik. U hoeft uw bovenkleding niet uit te trekken, maar slechts uw mouw op te stropen. Door het kleine formaat past hij erg gemakkelijk in uw tas. Wanneer u uw bloeddruk vaker per dag wilt meten, is een polsbloeddrukmeter ideaal. Het is erg belangrijk dat u uw pols ter hoogte van het hart brengt. Wanneer u dit niet doet krijgt u geen betrouwbare meting.

Wanneer bloeddruk meten?

Het meten van uw bloeddruk is slechts een momentopname. Uw bloeddruk schommelt namelijk gedurende de hele dag. Bij bijvoorbeeld inspanning, verandering van houding of sterke emoties kan uw bloeddruk omhoog gaan. Om een goed beeld te krijgen van uw gemiddelde waarden, is het erg belangrijk om uw bloeddruk op verschillende tijden te meten. Als u voor het eerst uw gemiddelde bloeddruk wilt meten, wordt geadviseerd om gedurende vijf dagen twee metingen per dag te verrichten. De eerste meting kan het beste in de ochtend worden gedaan en de tweede meting in de avond.

Het is raadzaam om de volgende voorzorgsmaatregelen te nemen voor elke meting:

  • Drink voor de meting geen koffie en rook geen sigaretten
  • Vermijd extreme activiteiten, zoals sporten, werken of koud douchen
  • Verwijder knellende kleding
  • Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig
  • Leg een notitieblok en een pen klaar om de meting te kunnen noteren
Lees meer